Hjertemedisin

UNNGÅ 3-6 MÅNEDERS VENTETID
Ring i dag på telefon 22 58 00 90 så får du sjekket deg raskt.

Du trenger ikke henvisning fra fastlegen for å få time hos hjertespesialist hos oss. Ofte kan du få time i løpet av noen få dager og hos oss finner du noen av de mest erfarne hjertelegene i Norge. Bestiller du time hos oss unngår du unødvendig ventetid hos fastlegen og det er ofte 3-6 måneders ventetid for å få kontroll på offentlig sykehus. Ulempen er at det normalt koster ca. 3.000 – 4.000 for en grundig hjertekontroll hos oss, men for mange er det en pris det verdt å betale for å unngå å gå og vente.

Brystsmerter

Brystsmerter er en svært vanlig plage hos både unge og eldre. Når du kommer til legen din med brystsmerter, er det svært viktig både for deg og legen at han kan utelukke de alvorligste årsakene, spesielt de som må behandles raskt.

Hjertebank

Hva kan årsaken være? Vanlige årsaker: ekstraslag, angsttilstander eller spenningstilstander, flimmer av forkammeret, takykardi. Er du usikker på om hjertebanken skyldes sykdom, er det rimelig å konsultere lege.

Rytmeforstyrrelser

Du vil føle deg svimmel og trøtt fordi kroppen får for lite oksygenrikt blod. At trøttheten skyldes rytmeforstyrrelse kan du ikke vite uten å måle pulsen eller få undersøkt hjertet hos lege.


Belastningstest på sykkel

Noen forstyrrelser i hjerterytmen utløses eller forverres ved fysisk aktivitet. Under en belastningstest vil du bli bedt om å anstrenge deg ved å sykle på en ergometersykkel. Samtidig registreres hjerteaktiviteten med hjelp av EKG (Elektrokardiogram).

Undersøkelsesmetoder

Vi benytter to metoder for å vurdere hjertet; ultralyd og belastningstest. Med disse to metodene kan vi undersøke og oppdage alle typer av hjertefeil hos voksne.

Ultralyd

Undersøkelsen gir informasjon om hjertets struktur og funksjon. Det vil si hjertets posisjon, bevegelighet av klaffer og hjertekammervegger, og hvor raskt blodet strømmer gjennom ulike deler av hjertet.

Hvordan foregår undersøkelsen?

Undersøkelsen foregår med pasienten liggende delvis på siden. Gel smøres på huden for å sikre best mulig kvalitet på ultralydstrålen som sendes inn og som reflekteres ut av kroppen.