Åreknutesenter

Behandling med laser
eller medisinsk lim

Våre leger har jobbet med denne type laserbehandlinger siden 2006 og har dermed lengst erfaring med metoden i Norge.
Dette gir deg en ekstra trygghet for at du får best mulig behandling hos oss.

Norsk Legesenter kan nå tilby operasjon med lim.

Vi kan nå tilby operasjon av åreknuter med det medisinske limet Venaseal.
Dette er en noe dyrere operasjon, men her trenger du ikke bruke støttestrømper etter operasjonen.
Se på videoen under for å lære mer om denne typen behandling.

Hva er laserbehandling?

Laserbehandlingen går ut på å gi laservarmebehandling til åreknuten, slik at den skrumper inn og blir tett. Det vil si at blodsirkulasjonen i den opphører. Selve behandlingen blir utført via et nålestikk i åreknuten ved knenivå, deretter blir det ført et laserkateter inn i åren opp til lysken. Du får lokal bedøvelse og er våken under hele inngrepet, som tar cirka en time. I tillegg fjerner man små åreknuter i lår og legg med flere små (2-3) snitt i huden.

Medisinsk lim

Norsk Legesenter kan nå tilby behandling med medisinsk lim. Dette er en av de mest moderne og enkleste behandlingstilbudetfor åreknutesykdom.
Vi benytter et vevslim som heter Venaseal. Behandlingen utføres med lokalbedøvelse ved innstikkstedet og man limer igjen den syke åren. Åren stenger da omgående blodtilførselen til åreknuten. Du trenger ikke støttestrømper etter denne behandlingen. Det er minimalt med bivirkninger og komplikasjoner med denne metoden

Etter limoperasjon

Du kan få litt ubehag, i form av stikking og rødme i det behandlede området. Detter er forbigående og blir borte i løpet av ca 1 uke. Du behøver ikke bruke kompresjonsstrømper etter inngrepet. Dagen etter operasjonen bør du komme deg i aktivitet og gå litt. Likevel skal du unngå svømming, gym og fysisk trening i den første uken etter operasjonen.

Sykemeldning

Det er vanlig med 3 dagers sykemelding for de som har fysisk belastende arbeid. Andre trenger normalt ingen sykemelding.

Oppfølgning

4 uker etter operasjon skal du komme til kontroll med ultralyd. Dette får du et eget innkallingsbrev om.